Βραβείο από το Χειρότεχνο και άλλα...

28/10/12
Καταρχήν ευχαριστώ πολύ το Χειρότεχνο για το βραβείο που μου έδωσε!



Και για να είμαι σύμφωνη και με τους όρους του παιχνιδιού έχω να πω :
1. Μου αρέσει ο,τιδήποτε έχει να κάνει με κόψε-ράψε-σχεδιάσε-ζωγράφισε κλπ, γενικά οτιδήποτε δημιουργικό
2. Εξαιρείται το μαγείρεμα που το ψιλοβαριέμαι...

Επιχείρηση : κουκουνάρι!

Σήμερα, επιστρέφοντας από καφέ βρήκα ένα θησαυρό στο δρόμο! Ένας κηπουρός έκοβε κλαδιά με κουκουνάρια σ'εναν κήπο και τα είχε αφήσει στο πεζοδρόμιο! Όποτε, αν και δεν είχα σακούλα για να τα μαζέψω, άρχισα να τα διαλέγω (ε, δεν ήθελα ό,τι κι ό,τι, ήθελα να είναι καφέ σε χρώμα και κάπως "ανοιχτά" ..) Είχα μαζέψει και πέρισι μερικά και είχα βάλει κάποια μέσα σε φαναράκια και κάτι άλλα σε μια πιατέλα. Μερικά τα είχα βάψει και με χρυσαφί σπρέι (Χριστουγενιάτικη διακόσμηση). Ποτέ όμως δεν είναι αρκετά! Για να δούμε τις ιδέες υπάρχουν για να τα αξιοποιήσουμε!

Χρωμοσυνθέσεις : Μπλε - Λαχανί - Μπεζ

27/10/12
Ίσως μας φαίνεται λίγο κλασσικό το μπλε για το σπίτι μας, το σκούρο το μπλε, αλλά με το λαχανί και το μπεζ μπορεί να γίνει μοντέρνο! Και όχι δεν είναι πλύ βαρύ σαν χρώμα ακόμη και αν καταλαμβάνει μεγάλες επιφάνεις, όπως τον τοίχο ή το πάτωμα ως χαλί-μοκέτα. Για δείτε και πείτε.. εσείς τι θα προσθέτατε??

Πού αποθηκεύετε τις πατάτες??

24/10/12
Αυτό το πρόβλημα με τις πατάτες-κρεμμύδια-σκόρδα, πάντα το είχα! Μέσα στο σπίτι (στο ντουλάπι της κουζίνας??) δε μου άρεσε να τα αφήνω γιατί στα ..παλιά τα χρόνια (βλέπε φοιτητικά και θα καταλάβεις :) ) ξέμεναν και .. μετά είχαμε δράματα για το πώς θα καθάριζα.. Έτσι οι πατάτες-κρεμμύδια-σκόρδα έμεναν πάντα στη βεράντα.. σε σακούλες χύμα ή σε κάποια γλάστρα άδεια.(και επειδή στο τωρινό μου σπίτι η βεράντα της κουζίνας είναι ίδια με του σαλονιού, δεν ήταν και πολύ ωραίο θέματα...) Στην τελευταία μου επίσκεψη στο ΙΚΕΑ όμως βρήκα αυτό το ρετρό καλαθάκι, που αντί για τη στάνταρ χρήση του, προτίμησα να γίνει ο αποθηκευτικός μου χώρος για τις πατάτες κλπ. Έβαλα και τη γλάστρα με την ελιά δίπλα και νομίζω το όμορφυνα λίγο ;)

Τι μέγεθος χαλί χρειάζομαι?

23/10/12
Μπορεί μέχρι χθες να μην σκεφτόσασταν καν να στρώσετε από τώρα, αλλά με τις αλλαγές του καιρούς τις τελευταίες μέρες ίσως πρέπει να το σκεφτείτε πιο σοβαρα.. και επειδή δε νομίζω να θέλετε να ανάψετε καλοριφέρ από νωρίς (για να μην πω από... καθόλου :) ) μια στάνταρ λύση για να ζεστάνει λίγο το σπιτάκι μας είναι να βάλουμε χαλάκια.. Αν δεν έχετε και θέλετε να πάρετε, βρήκα έναν οδηγό για το ποια είναι η κατάλληλη διάσταση για το χώρο..

Και άλλο καδράκι...

22/10/12
Άλλο ένα καδράκι που έκανα για το παιδάκι μιας φίλης μου. Τελικά πολύ μου αρέσει αυτό με τα λίγο πιο προσωπικά δώρα που συνοδεύουν και ένα συνολάκι για το πιτσιρίκι. Τελικά αυτό μένει πιο πολύ από το συνολάκι ;) (μεγαλώνουν και γρήγορα άτιμα! :) )


Αν θες να δεις και άλλα καδράκια κλικ εδώ!

Πάμε Βραζιλία!

21/10/12
Να δούμε εκεί ένα διαμέρισμα που το έχει επιμεληθεί η Joanna και ο Τομάς, αρχιτέκτονες, και να πάρουμε ιδέες! (οι οποίοι έχουν το site τους σε flash και δεν μπορώ να το μεταφράσω στο google.. οπότε, περαιτέρω πληροφορίες για τους συγκεκριμένους.. μόνο για τους .. ισπανόφωνους ;) ) Το σπίτι αυτό μου έκανε εντύπωση γιατί ενώ δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο, είναι ομορφούλι και συμπαθητικό.. και κλασσικό.. και αναρωτιέμαι γιατί δεν μπορούμε (γενικά μιλάω ;) ) να κάνουμε τα σπίτια μας λίγο πιο απλά παρά τα φορτώνουμε με ένα σωρό άχρηστα πράγματα? Δε θα γίνει το "ουάου" σπίτι αλλά τουλάχιστο θα γίνει συμπαθητικό ;) (οκ, περί ορέξεως...)

Αλλά ας περιηγηθούμε στο διαμέρισμα. Μια ορχιδέα πχ. στο σαλόνι κάνει όλη τη διαφορά.. ωραία συνδιασμένο το κλασσικό χαλί του με τους πιο μοντερνους καναπέδες..

Ιδέες για κατασκευές με λινάτσα!

14/10/12
Τη λινάτσα την πήρα (βλέπε εδώ). Κάτι έφτιαξα αλλά έχω όρεξη να αξιοποιήσω αυτό το ύφασμα (πιάνει και χώρο ;) ) και δεν μου έρχονται και πολλές ιδέες (εκτός από το να "ντύσω" μια γλάστρα αλλά και πάλι.. δεν έχω εσωτερικού χώρου και του..εξωτερικού χώρου μάλλον θα γίνει χάλια από νερά κλπ..) Τι λέει το internet λοιπόν γι'αυτό μου τον προβληματισμό? Λέει τα παρακάτω : ;)
 Καλαθάκια-σακιά για τα ξύλα! (είναι και αρκετά περιποιημένα αυτά!)

Ας βάψουμε τον έναν τοίχο στην κρεββατοκάμαρα!

13/10/12
Αν θες απλά να κάνεις μια αλλαγή την κρεββατοκάμαρα σου αλλά το ..budget είναι περιορισμένο τότε μία είναι η λύση! (σχεδόν ;) ) Βάψε έναν τοίχο! Θέλεις τον τοίχο που είναι το κεφαλάρι του κρεββατιού, θέλεις τον απέναντι, όποιον σου αρέσει.. απλά βάψτον τον! Το κόστος είναι περίπου 6-7 ευρώ για ένα λίτρο χρώμα (ρολά και σκαφάκι θεωρώ ότι έχεις) και θέλεις περίπου ένα πρωινό (άντε μέχρι το μεσημέρι αν είναι η πρώτη σου φορά) για να περάσεις ένα τοίχο δύο χέρια (α, και δεν ξεχνάμε να έχουμε περάσει αυτοκόλλητη χαρτοταινία σε διακόπτες, γωνίες κλπ για να μην έχουμε να τρίβουμε μετά...) Τι χρώμα όμως να βάψεις? Πάρε ιδέες από τις επόμενες φωτό και ξεκίνα με κίτρινο

Πάμε λαϊκή για ...καφάσια!

6/10/12
Ένα από τα ..to do που έχω στη λίστα με τις κατεσκευές που θέλω να φτιάξω είναι να βρω ξύλινα καφάσια για βάλω μέσα διάφορα μυρωδικά σε μεταλλικές γλαστρούλες... και επειδή δεν έχω αξιωθεί να πάω στη λαϊκή μήπως βρω κανένα, το project αυτό (όπως και μερικά άλλα) έχει μπει στο ψυγείο ;) Αντ'αυτού, βρίσκω ιδέες για άλλες κατασκευές με καφάσια, και έχω εντυπωσιαστεί πως με κόστος μόνο τη βαφή (ή και όχι αν σου αρέσει το χρώμα που έχει) μπορείς να τα αξιοποιήσεις. Για ρίξε μια ματιά να δεις να καταλάβεις...
Copyright 2012 Miss Marple decorates!